, ,

Inspiratiecafé VAB of FAB

Gebiedscoöperatie O-gen VAB leegstand

Inspiratiecafé: VAB of FAB, wat kan en mag er op een erf?

Heeft u een Vrijkomend Agrarisch Bedrijfsgebouw (VAB) en zoekt u daar een FABuleuze nieuwe bestemming voor? Of heeft u een geweldig idee en zoekt u zo’n VAB of een stuk grond? Wat kan er wel en niet op het erf en hoe pakt u dat aan? Daar gaan we verder op in tijdens het Inspiratiecafé VAB of FAB.

Waar en wanneer?
Op donderdagavond 28 maart 2019 organiseren LEADER Weidse Veenweiden, LEADER Utrecht-Oost, Programmabureau Utrecht-West en Gebiedscoöperatie O-gen een inspiratiecafé op Boerderij Fortzicht, Voordorpsedijk 35 in Groenekan. Aanvang 20.00 uur.

Programma

20.00 uur  Opening

20.05 uur  Fabulous VAB’s: Inspirerende voorbeelden van wat u kunt doen met Vrijkomende Agrarische Bebouwing.
– VAB als broedplaats: Carex. Carex beheert onder andere voormalige agrarische gebouwen die gebruikt worden voor bewoning, start-ups, maatschappelijke activiteiten en kleinschalige bedrijvigheid.
– VAB als woonplaats: Pieter Parmentier zal vertellen over de praktijkervaringen van het concept ‘Erfdelen’.

20.35 uur  VAB: beleid en regels. Wat kan en mag er en hoe pakt u dit aan? Door Hans Hubers van Gebiedscoöperatie O-gen.

21.00 uur  Pitches: Gelegenheid om uw idee of vraag aan alle aanwezigen voor te leggen. Zoekt u een VAB of stuk grond voor uw idee? Of heeft u juist een VAB in de aanbieding? Of zoekt u partners voor uw VAB-idee? Vertel het in maximaal 2 minuten en ga hierover tijdens de aansluitende doorpraat-tafels met elkaar in gesprek.

21.15 uur  Pauze*

21.15 uur  Doorpraat-tafels: Denk mee met de initiatiefnemers over hun idee en de vraag die ze in hun pitch hebben gesteld. Of ga in gesprek met de aanwezigen en doe inspiratie op.

21.50 uur  Plenaire terugkoppeling en afsluiting

22.00 uur  Netwerkborrel*

*In de pauze en na afloop is er gelegenheid om de Mini-marktplaats (gezocht/aangeboden) te bezoeken. Hier kunt u uw vraag of idee delen met de aanwezigen. Wilt u hier gebruik van maken? Stuur ons dan uw idee, vraag of oproep (max 1 A4), dan hangen we deze op de mini-marktplaats. Neem hierover contact op met LEADER-coördinator Maike van der Maat via maike@consultopmaat.nl.

Wilt u uw idee of vraag pitchen? Er is nog ruimte voor een beperkt aantal pitches. Ook hiervoor kun u zich aanmelden bij Maike van der Maat.

Aanmelden
De bijeenkomst is al geweest en aanmelden is niet meer mogelijk.

Ook interessant

Alle gemeenten hebben ermee te maken: een grote hoeveelheid landelijke bedrijfsruimte dat door VAB (Vrijkomende Agrarische Bebouwing) leeg komt te staan. Hoe zorgt u er als gemeente en provincie voor dat u maatwerk kunt bieden, waarmee de boer en de omgeving zijn geholpen? Aan de hand van drie cases is er een checklist samengesteld met zeven handvatten. Deze handvatten helpen u als gemeente op weg om maatwerk te kunnen leveren bij Vrijkomende Agrarische Bebouwing (VAB) in uw omgeving.

Gebiedscoöperatie O-gen

Gebiedscoöperatie O-gen maakt zich sterk voor een krachtig en vitaal landelijk gebied in de regio Noord-Veluwe, Foodvalley, de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijnstreek. O-gen is dé partij die beleid, programma’s, projecten, goede ideeën en financiële mogelijkheden met elkaar verbindt en haalbaar maakt. Ook op het gebied van VAB.

N.B. bij aanmelding stem je ermee in dat LEADER Utrecht-Oost/O-gen en LEADER Weidse Veenweiden je e-mailadres gebruiken om je verder te informeren over deze bijeenkomst.