,

Excursie notenteelt

O-gen excursie notenteelt

Excursie over notenteelt op 23 november

Wilt u meer weten over hoe noten worden geteeld, gepeld, gedroogd en verwerkt tot notenolie? Ga dan op 23 november 2019 mee op de excursie Notenteelt bij notenbedrijf Mobipers in Zoelen. Naast presentaties door onder andere de ondernemer, kunt u deelnemen aan een rondleiding en een proeverij.

Interesse in noten

In binnen- en buitenland groeit de vraag naar noten. De teelt van noten is goed te combineren met akkerbouw, tuinbouw of veehouderij. Bovendien hebben notenbomen een gunstige invloed op de kwaliteit van bodem en water. Maar hoe begin je als agrarisch ondernemer met de notenteelt? Welke noten ga je telen, wat zijn de afzetmogelijkheden, hoeveel tijd kost de verzorging?

Notenteelt past goed bij kringlooplandbouw en eiwittransitie. Er zijn op zich ook veel grondgebruikers met belangstelling voor deze teelt. Maar een struikelblok is dat het jaren duurt voordat notenbomen volop produceren. Sommige bomen geven vervolgens tot wel honderden jaren een goede oogst. En dat maakt investeren in notenteelt dus toch de moeite waard.

Notenteelt, ook iets voor u?

Denkt u dat notenteelt ook iets voor u kan zijn en wilt u meer weten? Ga dan mee op excursie.

Datum: zaterdag 23 november

Tijd: 12.30 uur

Adres: Retsezijstraat 6 in Zoelen

Aanmelden voor excursie notenteelt

U kunt zich aanmelden via: projectenltonoord.nl/notenteelt/

 

Deze excursie wordt georganiseerd in het kader van het project DUIT (Duurzame Fruitteelt in Utrecht) dat in 2018 een bijdrage heeft ontvangen van POP3 Utrecht.