,

Winter op het Fort

Winter op het Fort

Winter op het Fort bij Bezoekerscentrum Grebbelinie

Op 28 en 29 december is het Winter op het Fort in Renswoude. En daar is vanalles te doen. Beleef de geschiedenis van de Grebbelinie in winterse sferen met kraampjes en hapjes en drankjes.

De Grebbelinie van toen beleven

Winter op het Fort Grebbelinie

Winter op het Fort Grebbelinie

Ga mee terug in de tijd en beleef de winter van de 80-jarige oorlog op het fort aan de Grebbelinie. Soldaten en piekdragers tonen het leven op het slagveld tijdens de 80-jarige oorlog. Verschillende kampementen zijn natuurgetrouw opgezet. Er zijn demonstraties met paarden. Vikingen demonstreren hun vechtkunst. Kinderen kunnen boogschieten. En op zaterdagavond is er een bijzondere Vuurshow, met vuurspuwers en artiesten die jongleren met vuurpotten.

Smakelijke markt en oude ambachten

Kom proeven van lekkere producten zoals fudge en honingwijn, warme chocolademelk en Fish & Chips. Behalve hapjes en drankjes is er een gezellige Handelsmarkt en een Ambachtsmarkt met demonstraties van oude ambachten.

Winter op het Fort

Het Grebbelinie Bezoekerscentrum organiseert dit evenement in samenwerking met de reenactors van het O’Neill Regiment (Tachtigjarige oorlog), The Ravens (vikingen) en Leefgroep Kelten en Germanen.

Twee dagen winter op 28 en 29 december

Winter aan de Fort vindt plaats op 28 december 2019 en 29 december 2019. Beide dage starten om 11.00 uur. Zaterdag 28 december gaat het evenement door tot 20.00 uur en zondag 29 december tot 17.00 uur.

Op zaterdag 28 december is er om 15:30 een rondleiding over het Fort. U kunt zich daarvoor aanmelden bij de balie in het bezoekerscentrum.

Locatie en prijzen

Winter op de Grebbelinie

Grebbelinie Bezoekerscentrum
Buursteeg 2
3927 EJ Renswoude

Prijzen
Dagpas: volwassenen €5
kinderen 4 t/m 12 jaar €3
t/m 3 jaar gratis

De prijzen zijn inclusief een kopje koffie of glaasje limonade.

Expositie Grebbelinie Bezoekerscentrum

Wilt u tijdens het evenement ook nog de expositie van Grebbelinie Bezoekerscentrum bezoeken, dan zijn de entreekosten €2.