Hergebruik spuiwater in fruitsector

Spuiwater (afvalwater) kan, onder strenge voorwaarden, hergebruikt worden als meststof. De eerste ervaringen met spuiwater in de fruitsector zijn positief. De toepassing van de restvloeistof op perenbomen stimuleert de bladval en verbetert de bladvertering.

Positieve effecten spuiwater 

Vanwege het zure karakter van spuiwater kan een bespuiting op het gewas net voor de bladval, het proces van de bladval versnellen. Dit kan positieve effecten hebben op een aantal ziekten in de fruitteelt.

Bijeenkomst in boomgaard

Wilt u het zelf graag zien? Dat kan. LTO verzorgt een bijeenkomst op 20 november 2019 de bijeenkomst ‘Spuiwater in de fruitsector’ waarbij u in het veld de effecten van spuiwater op bladval en bladvertering in een boomgaard met Conference-perenbomen kunt zien.

LTO is lid van O-gen en werkt regelmatig met O-gen samen aan projecten.

Programma demonstratiebijeenkomst

  • Opening en welkom door Wim van Wijk
  • Demonstratie in het veld
  • Discussie en napraten in de schuur onder leiding van Wageningen UR
  • Afsluiting

Wanneer
Woensdag 20 november 2019 van 15.30 uur tot 17.00 uur

Waar
Wim van Wijk
Tuurdijk 12
3997 MS ’t Goy

Aanmelden Spuiwater in de fruitsector

Uw aanmelding, voorzien van het aantal personen waarmee u de bijeenkomst wilt bijwonen, ontvangen wij graag uiterlijk 18 november via ehaasjes@projectenltonoord.nl.

[pdf-embedder url=”https://www.o-gen.nl/wp-content/uploads/2019/11/Uitnodiging-demonstratie-bijeenkomst-spuiwater-20-november-2019.pdf” title=”Uitnodiging demonstratie bijeenkomst spuiwater 20 november 2019″]