,

Leer stoelen matten of vogels herkennen bij de Ambachtshoeve!

De Ambachtshoeve organiseert cursussen, workshops, excursies en lezingen over ambachten. Op zaterdag 8 februari start een reeks van vijf zaterdagen met vogelwandelingen rondom Leusden. Vanaf 14 februari start de cursus stoelen matten. Kijk voor alle cursussen op www.ambachtshoeve.nu. Via deze website kunt u zich opgeven voor de cursussen en meer informatie vinden over de activiteiten van de Ambachtshoeve.

Vanaf zaterdag 8 februari: vogels kijken en herkennen
Altijd al meegenomen willen worden in de wondere wereld van vogels? Op zaterdag 8 februari start een reeks van vijf vogelexcursies. De excursies zijn gratis en zijn op zaterdag 8 februari, 14 maart, 4 april, 9 mei en 13 juni. Neem uw verrekijker mee en ga samen op pad. De excursies starten met een kop koffie/thee op Hoeve Groot Zandbrink (Leusden). Elke wandeling heeft een ander thema. Op 8 februari bekijkt u vogels in akkerranden en zaadeters in de omgeving van Hoeve Groot Zandbrink onder leiding van Theo Greefhorst en Kees van Wegen. Zaterdag 14 maart staat in het teken van standvogels en teruggekeerde trekvogels. Op 4 april spotten we weidevogels langs de Modderbeek en op zaterdag 9 mei gaan we zangvogels tellen in Hardeveld. Zaterdag 13 juni staat in het teken van roofvogels in Moorst en Hardeveld.

Vrijdag 14, 21 en 28 februari: cursus stoelen matten
In het rivierengebied groeien verschillende soorten biezen zoals de driekante bies de heen-, of zeebies en de mattenbies. De laatste is geschikt voor het maken van de zitting van stoelen. Biezen groeien op kale slikken en worden vanaf half juni geoogst en na bewerking benut voor het maken van manden en het ‘matten’ van stoelzittingen. Wilt u leren over biezenteelt, de verweking en zelf leren om te ‘matten’? Geef u dan op voor deze workshop van drie dagen (9.00 – 15.30 uur). Docent Hendrik Ruitenbeek is een ervaren biezenmatter met veel kennis over de achtergrond van het matten. Kosten voor materialen en koffie/thee bedragen 90 euro voor 3 dagen.

Meld u aan en ontwikkel uw vakmanschap!
Vanuit de Ambachtshoeve worden cursussen, workshops, lezingen en andere activiteiten aangeboden om meer te leren of aan de slag te gaan met ambachten. Binnenkort zijn er ook workshops vachtvilten, lezingen bijwonen of meedoen aan de basisgroep smeden. Iedereen kan hier aan mee doen.

Meer informatie: www.ambachtshoeve.nu