,

Korte keten Hackathon

Korte keten Hackathon: 15 en 16 maart

De Korte Keten Hackathon staat in het teken van data en technologie gedreven oplossingen voor de voedselsystemen van morgen. Ben jij een IT’er en wil je meedoen aan de Hackaton, meld je dan aan voor de Hackaton op de 15 en 16 maart 2019.

De regio is rijk aan initiatieven, kennis en ervaring. De Hackathon belicht wat er al is en bouwt daarop voort. Veel bestaande initiatieven lopen tegen vergelijkbare belemmeringen aan. Samenwerking op een collectieve digitale infrastructuur initiatieven kan helpen.

Regionale voedselsystemen

De Korte Keten Hackathon 2019 richt zich op het versterken van voedselsystemen in de regio Foodvalley.  Sterke regionale voedselsystemen zijn belangrijk voor de toekomst van ons voedsel en voor de kwaliteit van bodem, lucht en landschap. De digitale transformatie van de landbouw biedt kansen voor het verduurzamen van het voedselsysteem, slimme nieuwe logistieke concepten en het verbinden van lokale producenten en consumenten. Ambities rond duurzaamheid, circulaire economie en de energietransitie zijn afhankelijk van ons voedselsysteem.

Aanmelden

Wil je een bijdrage willen leveren aan de Hackathon, meld je dan aan bij Anne Bruinsma van Farmhack via www.farmhack.nl

In het bijzonder zoeken we nog:

– data crunchers, data scientists, analytici, Geo-IT specialisten
– frontend developers en UX/UI experts
– app developers: Android, iOS
– open source enthousiastelingen
– designers (web, UX, UI, procesontwerpers) en data visualisatie experts

Programma Korte keten Hackathon 2019

Ben je geïnteresseerd in de Hackathon en wil je komen kijken of je kennis delen, dan kan dat ook:

Vrijdag 15 maart – 9.30 uur – 12.30 uur: pitches en meedenken met de teams tot aan de lunch (domeinkenners zijn van harte welkom!)
Vrijdag 15 maart – 16.00 uur – 17.00 uur: fixer sessies waarin experts een half uur met een team meedenken (we zoeken nog korte keten ondernemers met boerenverstand die de ideeën van de teams checken)
Zaterdag 16 maart – 12.00 uur – 13.30 uur: pitches van de teams

Aanmelden voor de bovenstaande sessies kan via een e-mail naar Wicha Benus, w.benus@o-gen.nl. laat ons in de mail weten bij welke sessie je aanwezig bent.