Gedeputeerde Mirjam Maasdam sluit kantoor O-gen aan op supersnel internet

Gedeputeerde Mirjam Maasdam van de provincie Utrecht heeft afgelopen maandag het kantoor van O-gen in Renswoude aangesloten op het glasvezelnetwerk. O-gen beschikt daarmee als een van de eerste panden in het buitengebied in de provincie Utrecht over supersnel internet.

In Utrecht-Oost heeft O-gen het afgelopen jaar nauw samengewerkt met de gemeenten en bewoners uit het buitengebied om de aanleg van snel internet mogelijk te maken. Na succesvolle interessepeilingen is het stokje overgedragen aan Glasvezel buitenaf. Glasvezel buitenaf heeft in verschillende regio’s glasvezelcampagnes opgestart. Door de inzet van buurtambassadeurs zijn alle campagnes in ons werkgebied inmiddels positief afgerond. Meer dan 50% van de adressen heeft een abonnement afgesloten en de aanleg is in volle gang. Er worden nog gesprekken gevoerd over het aansluiten van adressen die niet binnen één van de campagnes vallen.

De komst van glasvezel was heel hard nodig volgens Gerard van Santen, directeur van O-gen. ‘Het is vandaag een feestelijke dag. De aansluiting van het kantoor van O-gen, het clubhuis van het gebied, markeert dat de gezamenlijke inspanning van gemeenten, buurtambassadeurs, provincie, Glasvezel buitenaf en medewerkers O-gen loont. Deze voorziening is broodnodig voor de verdere ontwikkeling van het buitengebied. Een wens van veel ondernemers en inwoners van ons gebied gaat in vervulling!’

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.