,

Expertmeeting: De financiële gevolgen bij functieverandering en sloop van agrarische gebouwen’

Stoppen en dan?

Financiële aspecten spelen een grote rol bij sloop of herbestemming van vrijkomende agrarische bebouwing (VAB). Soms zijn de consequenties zelfs zo groot dat ze de boer belemmeren bij functieverandering of bedrijfsbeëindiging. Wat zijn de belemmeringen en de oplossingen hiervoor? Ze kwamen aan de orde bij de online expertmeeting op 2 juli.

Programma 2 juli 2020
Onder leiding van VAB-programmamanager Rob van Arkel vertelden drie sprekers over hun kennis en ervaringen met de financiële en fiscale kanten van Vrijkomende Agrarische Bebouwing. Jaap Ridderhof van Makelaars Midden Nederland trapte af met zijn verhaal over functieverandering en taxatie. Hierna volgde Hennij Holtus van Schuiteman Accountants over fiscaliteiten. Klaske Ypma van Puur Platteland vertelde over ondersteuningsmogelijkheden voor de boer. Via Landbouwnetwerk Salentein kunnen agrarisch ondernemers met al hun vragen bellen met het Agroloket en gebruik maken van coachingtraject Zicht op de Toekomst en de Agro Ondernemersscan.

> Online bijeenkomst bekijken

Het ledenplatform VAB is onderdeel van het VAB programma van de Regio’s Amersfoort en Foodvalley en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincies Gelderland en Utrecht.