Overhandiging eerste exemplaar Het Vallei en Eempad

Op woensdag 8 april 2020 overhandigt rasverteller en wandelfanaat Fokko Bosker zijn nieuwste wandelgids Het Vallei en Eempad aan directeur Gastvrije Randmeren Rita Braam in de polder Arkemheen ten noorden van Amersfoort.

De prachtige Gelderse Vallei en de open Eempolders
In Het Vallei en Eempad trekt Fokko Boster zijn stoute loopschoenen weer aan, en is dit keer op ontdekkingstocht in het midden van het land. In de prachtige Gelderse Vallei en de open Eempolders raakte hij bevangen door het wonderschone landschap; het kostte dan ook geen moeite om schitterende wandelingen te beschrijven met veel informatie over natuur en cultuur.

Het landschap van de Gelderse Vallei en het Eemdal lijkt geschapen voor de langzame tred van de wandelaar: het levert een dwarsdoorsnede op van al het schoons dat Nederland de voetreiziger te bieden heeft. De beboste flanken van Veluwe en Utrechtse Heuvelrug met hun hoogten, de stroomdalen, de weiden, monumentale steden en dorpen, het coulisselandschap, moerassen, landgoederen en heide en zandverstuivingen.

Amersfoort, de Stad der Wonderen, fungeert als schakel tussen de glooiende heuvels en het vlakke polderland met zijn weidse vergezichten. Het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland en de stuwwallen delen een gezamenlijke ontstaansgeschiedenis. Het Vallei en Eempad knoopt al deze parels aan elkaar via 400 kilometer onverharde paden, landwegen en lanen.

Het boekje is tot stand gekomen met een bijdrage van het Streekfonds Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland en een bijdrage van de provincie Utrecht. Het is verkrijgbaar via de boekhandel en via www.noordboek.nl.

Het Vallei- en Eempad, door de Gelderse Vallei naar de monding van de Eem, Fokko Bosker
ISBN 978 90 5615 625 1
240 pagina’s
verkoopprijs € 19,90