Ganzen verjagen: hoe doet u dat?

Heeft u dit jaar last (gehad) van ganzen op uw percelen? En heeft u de vogels actief proberen te weren van uw land? Er zijn veel verschillende manieren om dat te doen; de Faunabeheereenheid Utrecht (FBE Utrecht) is benieuwd naar uw aanpak! De FBE wil graag meer inzicht in de toepassing en het effect van deze middelen. Met een korte enquête brengen we in kaart welke maatregelen u in de afgelopen twaalf maanden heeft genomen en wat u van deze maatregelen vindt.

Voor wie?

De vragenlijst is bedoeld voor alle grondgebruikers in de provincie Utrecht. Als agrariër doet u zelf misschien al veel moeite om ganzen van u percelen te houden. Maar ook als u geen last heeft van ganzen of deze niet actief verjaagd, is uw mening van belang.

Waarom meedoen?

U helpt de FBE om het gebruik van preventieve maatregelen tegen ganzen in kaart te brengen én met uw deelname maakt u kan op vier stuks ‘Angry fox’ ganzenwering. Deze wordt verloot onder de deelnemers.

Hoe werkt het?

Klik hier voor de vragenlijst

Invullen van de vragenlijst kost u een kleine tien minuten.

U kunt de vragenlijst anoniem invullen. Als u kans wilt maken op de vier stuks ‘Angry fox’ ganzenwering en/of op de hoogte wil blijven van de resultaten, laat dan uw gegevens achter. Over de uitslag van de loting kan niet gecorrespondeerd worden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onderzoekster Margot Veenenbos – CLM Onderzoek en Advies (0345-470761).