,

De Boeren Beleving

Ervaar het boerenleven tijdens De Boeren Beleving

In het weekend van 28, 29 en 30 juni organiseert Boert Bewust het landelijke evenement De Boeren Beleving; ervaar het selfie!

In alle Boert Bewust-streken worden diverse activiteiten georganiseerd. In de Kromme Rijn openen Eveline en Jacob Westeneng (Plattelandwinkel De Achterdijk in Bunnik) en Martine Wismeijer (landwinkel de Hooierij in de Bilt) de deuren van hun bedrijf en organiseren diverse activiteiten.

Kom ook naar de Boeren Beleving

  • Vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni kunt u van 9.30 – 17.00 uur terecht in de boomgaard bij Eveline en Jacob Westeneng (Plattelandwinkel de Achterdijk, Achterdijk 25 in Bunnik). Kom kersen eten in de boomgaard en geniet van een lekker glaasje sap.
  • Zaterdag 29 juni organiseert Martine Wismeijer (landwinkel de Hooierij, Universiteitsweg 1 in de Bilt) verschillende workshops en kunt u genieten van een heerlijke (streekeigen) lunch.
  • Zondag 30 juni bent u van 11.00 – 16.00 uur harte welkom in de hoogstam kersenboomgaard op de kruising N229/N410 in Odijk. Daar kunt u zelf kersen komen plukken en daarna genieten van versgebakken (streekeigen) pannenkoeken en een lekker streeksapje.

De deelnemende bedrijven laten graag zien waar het voedsel vandaan komt en hoe ze er met veel zorg aan werken. Het is mooi om hierover met mensen in gesprek te gaan. Ze vinden het leuk om vragen te beantwoorden en laten hun bedrijf graag zien. Voor de kinderen is er een speurtocht en een selfie-wedstrijd, waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

Bekijk alle activiteiten op www.krommerijnboertenteeltbewust.nl. Daar leest u ook hoe u zich aanmeldt voor de activiteiten. Heeft u nu al vragen, neem dan contact op met Paulien Keijzer, p.keijzer@o-gen.nl, 06-15411655.

O-gen en het platteland

O-gen maakt zich sterk voor een krachtig en vitaal platteland in de regio’s Noord-Veluwe, Foodvalley, de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijnstreek. O-gen is dé partij die beleid, programma’s, projecten, goede ideeën en financiële mogelijkheden met elkaar verbindt en haalbaar maakt.