15 jaar NP Utrechtse Heuvelrug

15 jaar NP Utrechtse Heuvelrug

15 jaar Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug!

Het Nationaal Park (NP) Utrechtse Heuvelrug bestaat 15 jaar! Op 18 oktober 2018 werd dit uitgebreid gevierd met een feestelijke bijeenkomst op landgoed De Paltz in Soest. Het Nationaal Park werd op 11 oktober 2003 officieel geopend door toenmalig minister Veerman. Landgoedeigenaren, natuurorganisaties, Provincie Utrecht, gemeenten, terreinbeheerders, diverse belangenorganisaties en O-gen zetten zich al 15 jaar gezamenlijk in voor betere bescherming, versterking en beleving van van de natuur, het landschap en het erfgoed op de Utrechtse Heuvelrug.

Feest voor park en haar gebruikers

15 Jaar NP Utrechtse Heuvelrug wordt een maand lang gevierd. Onder andere met een speciale jubileumkrant, een fotowedstrijd via social media en het hijsen van de ‘Wij zijn 15’ vlag op door zo’n 20 partners in het park. In de herfstvakantie vindt de Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug plaats. Kijk op www.np-utrechtseheuvelrug.nl/wijzijn15 voor meer informatie over 15 jaar NP Utrechtse Heuvelrug, de fotowedstrijd, de Beleefweek en de samenwerkingsagenda.

O-gen en NP Utrechtse Heuvelrug

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is lid van O-gen en een belangrijke partner. Gebiedscoöperatie O-gen verzorgd al jaren het Gebruikersloket voor NP Utrechtse Heuvelrug. Wanneer u een aanvraag wilt doen om een evenement te organiseren in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, dan kan via het Gebruikersloket. Het park is natuurlijk een prachtig gebied, dat zeer geschikt is voor allerlei activiteiten. Van familiereünie op de hei tot een scoutingspeurtocht in het bos, een hardloopwedstrijd, een spelletjesochtend met de klas, een bedrijfsuitje in de natuur, bijzondere mountainbiketochten organiseren of het houden van hippische events.

Bezoek ook het park!

Kom ook naar het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug! Het is een bron van natuur en cultuur met tal van activiteiten voor jong en oud of gewoon om lekker in te wandelen.