Kern met Pit: jouw idee voor de buurt

Wil jij een speeltuin aanleggen in de buurt, een klusschuur, of een toneelstuk maken met jongeren in de buurt? Iedereen die een goed idee heeft voor zijn wijk of buurt, en die er echt werk van wil maken, kan het idee aanmelden bij Kern met Pit. Dat kan nog tot en met 31 oktober.

Waarom aanmelden?

Kern met Pit staat voor je klaar met tips, advies en laat je gebruik maken van de contacten in hun netwerk. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops. En lukt het je om jouw idee binnen een jaar werkelijkheid te laten worden? Dan ontvang je het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor het project. Je maakt ook nog eens kans op de Gouden Pit ter waarde van 3.000 euro.

Hoe aanmelden?

Je kunt je aanmelden via www.kernmetpit.nl. Daar vindt je ook meer informatie over de voorwaarden, de workshops en andere projecten.

Partner van Kern met Pit

Provincie Utrecht vindt het belangrijk dat goede ideeën voor de leefbaarheid ook echt de kans krijgen om tot bloei te komen en is daarom partner geworden van Kern met Pit. Voor dorpen en de kleine kernen in de provincie zijn er daarnaast nog andere (subsidie)mogelijkheden om burgerinitiatieven te ondersteunen. Gebiedscoöperatie O-gen begeleidt initiatieven uit het oostenvan de Provincie bij hun subsidieaanvraag. Kijkt u op Versterking leefbaarheid kleine kernen.

Agenda Vitaal Platteland

De provincie Utrecht, Gebiedscoöperatie O-gen en programmabureau Utrecht-West werken samen aan een krachtig en vitaal landelijk gebied. Waar iedereen nu, maar ook in de toekomst van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen. Dit is vastgelegd in de Agenda Vitaal Platteland.