focus op

TOP’s en poorten

O-gen voert de projectleiding bij het project Poorten en TOP’s. Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn punten waar recreanten de auto kunnen parkeren, om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen. Poorten zijn locaties die toegang geven tot natuur- en recreatiegebieden. Gebiedscoöperatie O-gen en de provincie Utrecht werken samen aan de uitbreiding van een netwerk van Toeristische Overstappunten in de Vallei, Heuvelrug en Kromme Rijnstreek. TOP’s worden in samenwerking met de ANWB ontwikkeld.

Bij de startpunten staan zuilen met informatie over onder andere fiets-, wandel- en vaarroutes en leuke bezoeklocaties in de omgeving. Daarnaast zijn er bij veel van de overstappunten horecagelegenheden en rustpunten aanwezig. Bovendien is het bij sommige TOP’s mogelijk om elektrische fietsen op te laden.

Door de samenwerking tussen Gebiedscoöperatie O-gen en de provincie Utrecht-Oost zijn al minstens zeventien Toeristische Overstappunten geopend in Utrecht, waaronder Hoeve Groot Zandbrink (Leusden), TOP Theehuis Mon Chouette (Leusden), De Kuil van Drakensteyn (Lage Vuursche) en De Dennen (Renswoude).

TOP De Dennen

Eigenaren restaurant De Dennen (links) met burgemeester Annelies van de Kolk, gemeente Renswoude, en Gerard van Santen (rechts), directeur Gebiedscoöperatie O-gen, bij de opening van TOP De Dennen.