focus op

LEADER Utrecht-Oost

Op zoek naar meer informatie over LEADER zoals een overzicht van de LEADER projecten, informatie over een eigen projectidee of bijvoorbeeld selectiecriteria? Klik dan hier voor verdere informatie. 

 

Wat is LEADER?
LEADER is onderdeel van het Europese subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling (POP3). Dit programma wordt uitgevoerd van 2015 tot en met 2020. LEADER staat voor ‘Liaison Entre Actions de Développement de l’Economie Rurale’. Dat betekent vrij vertaald ‘Samenwerking voor Plattelandsontwikkeling’. Het doel van LEADER is het versterken van de gebiedsgerichte economie en het ontwikkelen van het platteland en een duurzame landbouw. Hierbij wordt de relatie tussen het platteland en de omliggende stedelijke gebieden versterkt. LEADER richt zich speciaal op innovatieve projecten van ‘onderaf’ die van belang zijn voor de regio.

LEADER stimuleert en ondersteunt inwoners bij het uitwerken van een projectidee tot een plan. Voor de uitvoering van dat plan kan een financiële bijdrage bij LEADER worden aangevraagd.

Meer informatie over LEADER? Klik hier.

Bekijk hieronder het filmpje over LEADER Utrecht-Oost:

Schermafbeelding 2016-06-29 om 11.05.10

 

image002