focus op

O-gen Open Café: 2048 Antarctica op 7 maart

Geplaatst op 06-02-2018

Poolreiziger, bergbeklimmer, inspirator en o-oggetuige van klimaatverandering, dat is Wilco van Rooijen. Met ‘2048 Antarctica’ daagt Wilco leden, bedrijven, ondernemers en studenten uit om zelf initiatieven te starten die bijdragen aan een duurzame wereld. Woensdag 7 maart stelt hij voor het O-gen Open Café zijn BasisKamp in Voorst beschikbaar als inspiratieplek. Met zijn team en andere leden vult hij de rugzakken van de bezoekers met levenslessen, praktische tips en motiverende voorbeelden. Restaurant Grebbelounge zorgt voor de nodige bevoorrading.

Vanaf 18.00 uur gaan de deuren open. Meld je hier direct aan.

2048 initiatieven voor duurzaamheid

2048 is een cruciaal jaar voor Antarctica, één van de gebieden waar Van Rooijen ooit eerder was. Tot dan beschermt het Antarctisch Verdrag ons laatste ongerepte continent. Met 2048 initiatieven in de komende dertig jaar wil Wilco samen met medestanders continu aandacht vragen voor duurzaamheid en het behoud van dit unieke gebied. Zelf voorop lopen is de rol die Wilco op zich neemt. Hij kijkt daarbij naar bredere verbanden en is zo met Gebiedscoöperatie O-gen in aanraking gekomen. O-gen spant zich met 273 leden in het hart van Nederland in om kansen rond energie, natuur, landbouw, recreatie, energie, onderwijs en duurzaamheid te verzilveren. Directeur Gerard van Santen is blij met de samenwerking. “Wilco kan als lid van O-gen een groter kader schetsen, waarbinnen wij met alle leden een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere wereld. Daar willen en moeten we economisch en moreel aan bijdragen”, zegt Van Santen.

Rugzak met levenslessen, praktische tips en motiverende voorbeelden

Dertig jaar lijkt oneindig ver weg en het aantal van 2048 verschillende initiatieven lijkt onhaalbaar. Maar juist daarin kan Wilco van Rooijen inspireren. Zijn filosofie dromen, durven, delen en doen brengt hem steeds weer op plaatsen die ‘onbereikbaar’ zijn. Daar kunnen leden en ook niet-leden van leren. Tijdens het O-gen Open Café neemt Wilco ons mee op expeditie, zonder bepakking maar mét zuurstof. Met zijn team vult hij de rugzakken van de bezoekers met levenslessen, praktische tips en motiverende voorbeelden. Waardevolle tips van een man die ook internationaal groot aanzien heeft. Hoe vorm je een effectief team? Hoe ga je om met conflicten? Hoe bereik je onder zware condities het beste resultaat? Vragen waar iedereen mee te maken krijgt. Met zijn verhalen wil Wilco bezoekers van het Open O-gen Café uitdagen om samen stappen te zetten naar 2048 (initiatieven).

Expeditie naar Kanchenjunga (8586m)

In april gaat Wilco op expeditie naar Nepal. Daar beklimt hij de Kanchenjunga met een extra doel in het kader van 2048 acties. Wilco is ambassadeur van de Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, een stichting die zich inzet voor (wees)kinderen in Nepal. Hij zal het nieuwe boek ‘Opgroeien in Tegenwind, Kindkracht uit Nepal’ meenemen naar 8586m hoogte. Vanaf het dak van de wereld schreeuwt Wilco om aandacht voor één van de ‘2048 Antarctica’ initiatieven.

O-gen Open Café

Minimaal zes keer per jaar organiseert O-gen voor en met leden het O-gen Open Café. In dit pop-up café brengt O-gen inwoners, ondernemers, ontwikkelingen en innovaties op het platteland samen, steeds op een nieuwe locatie in het werkgebied. Ieder café heeft een ander thema en kent een nieuwe café-eigenaar. Deze eigenaar is lid van O-gen, enthousiast ambassadeur van het gekozen thema en staat voor samen ondernemen in het buitengebied. Wil jij het café een keer organiseren? Laat het aan ons weten via m.reijneker@o-gen.nl.