focus op

O-gen in café geopend voor Antarctica 2048

Geplaatst op 21-03-2018

Poolreiziger, bergbeklimmer, inspirator en o-oggetuige van klimaatverandering, dat is Wilco van Rooijen. In zijn BasisKamp in Voorst nam Wilco op 7 maart leden en niet-leden mee in zijn avonturen en vulde hij de rugzakken van bezoekers met levenslessen, praktische tips en motiverende voorbeelden. Onder de noemer ‘2048 Antarctica’ wil hij leden, bedrijven, ondernemers en studenten inspireren en uitdagen om zelf initiatief te nemen voor een duurzame wereld.

2048 initiatieven voor duurzaamheid

2048 is een cruciaal jaar voor Antarctica, één van de gebieden waar Wilco van Rooijen ooit eerder was. Tot dan beschermt het Antarctisch Verdrag ons laatste ongerepte continent. Met 2048 initiatieven in de komende dertig jaar wil Wilco samen met medestanders continu aandacht vragen voor duurzaamheid en het behoud van dit unieke gebied. Tijdens het klussen in zijn BasisKamp kwam hij in contact met Bart Hamming, die verderop in Voorst woont. Samen willen Wilco en Bart mensen aanzetten om zelf initiatief te nemen en gewoon te doen.

Daarbij kijkt het duo naar bredere verbanden en zijn zo met Gebiedscoöperatie O-gen in aanraking gekomen. Directeur Gerard van Santen is blij met de samenwerking. “Wilco kan als lid van O-gen een groter kader schetsen, waarbinnen wij met alle leden een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere wereld. Daar willen en moeten we economisch en moreel aan bijdragen”, zegt Van Santen.’ Wil jij meer weten over 2048 Antarctica of zelf meedoen? Kijk dan op http://www.teamwilcovanrooijen.nl/ en neem contact op met het team.

Expeditie naar Kanchenjunga (8586m)

In april gaat Wilco op expeditie naar Nepal. Daar beklimt hij de Kanchenjunga met een extra doel in het kader van 2048 acties. Wilco is ambassadeur van de Stichting Helping Hands 4 Smiling Faces, een stichting die zich inzet voor (wees)kinderen in Nepal. Hij zal het nieuwe boek ‘Opgroeien in Tegenwind, Kindkracht uit Nepal’ meenemen naar 8586m hoogte. Vanaf het dak van de wereld schreeuwt Wilco om aandacht voor één van de ‘2048 Antarctica’ initiatieven. Volg de verrichtingen van Wilco via http://wilcoklimt.4smilingfaces.nl/

O-gen Open Café

Minimaal zes keer per jaar organiseert O-gen voor en met leden het O-gen Open Café. In dit pop-up café brengt O-gen inwoners, ondernemers, ontwikkelingen en innovaties op het platteland samen, steeds op een nieuwe locatie in het werkgebied. Ieder café heeft een ander thema en kent een nieuwe café-eigenaar. Deze eigenaar is lid van O-gen, enthousiast ambassadeur van het gekozen thema en staat voor samen ondernemen in het buitengebied. Wil jij het café een keer organiseren? Laat het aan ons weten via m.reijneker@o-gen.nl.