Op RTV Utrecht is een nieuw tv-programma van start gegaan: Keuken van Utrecht. Een programma over het landleven en streekproducten in de provincie Utrecht. Presentatrice Emina Zorlak neemt de kijkers mee naar koeienstallen, kaasmakerijen en marktjes door de hele provincie.

Zorlak gaat geiten melken, rivierkreeften vangen en kersen plukken. In het programma komen items uit de hele provincie aan bod: boerenbedrijven, molenaars, moestuinen, mandenvlechters, maar ook burgerinitiatieven die met lokaal voedsel bezig zijn. Ook worden er tips gegeven voor activiteiten en evenementen in de provincie.

Keuken van Utrecht is iedere maandag vanaf 12.20 uur te zien op RTV Utrecht. Het programma is daarna ieder uur opnieuw te zien op de zender en terug te kijken via www.rtvutrecht.nl/gemist. De uitzendingen zijn ook te vinden op www.keukenvanutrecht.nl. Op deze website is nog veel meer informatie over het programma te vinden.

In de Keuken van Utrecht komen ook LEADER-projecten aan bod. Er zijn bijvoorbeeld opnamen gemaakt tijdens het VAB-café op 28 maart. Het item hierover wordt uitgezonden op 8 april 2019.

Naast diverse gemeenten en de provincie, draagt het Europese programma LEADER bij aan de totstandkoming van de Keuken van Utrecht. Lokaal voedsel is een belangrijk thema bij LEADER.