focus op

Gemeenten Kromme Rijnstreek tekenen overeenkomst glasvezel buitengebied

Geplaatst op 23-02-2018

Goed nieuws. Snel internet voor inwoners van het buitengebied van Bunnik, Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, een gedeelte van Woudenberg, Veenendaal en Rhenen is dichtbij. Samen vormen zij de regio Kromme Rijnstreek, waar vandaag een convenant tussen Glasvezel buitenaf en gemeenten is ondertekend. In deze overeenkomst staan afspraken over de aanleg, de kosten en de ligging van de glasvezel.

Piet Grootenboer is directeur van Glasvezel Buitenaf. “We zijn blij dat we nu ook echt in de Kromme Rijnstreek van start kunnen gaan met een glasvezelcampagne. Voor de inwoners van dit gebied is dit natuurlijk fantastisch nieuws. In 2016 heeft Gebiedscoöperatie O-gen al diverse informatiebijeenkomsten over dit onderwerp verzorgd en is nu een samenwerking aangegaan met Glasvezel buitenaf. Als 50% van de huishoudens/bedrijven voor 22 mei een abonnement afsluit, dan kan na de zomer van 2018 gestart worden met de aanleg. In een eerder gehouden glasvezelcampagnes is geconstateerd dat de inzet van ambassadeurs in het gebied van cruciaal belang. Samen met gemeenten en O-gen zullen we ook nu weer de bewoners in het gebied mobiliseren om zich als ambassadeur aan te melden bij Glasvezel buitenaf”.

Erika Spil, wethouder in de gemeente Bunnik: ”We leven in een snelle wereld en snel internet is onontbeerlijk. Zeker voor bedrijven, maar ook voor onze inwoners. We hebben nu de kans om voor de toekomst de digitale ontsluiting van het buitengebied goed te regelen. Hiervoor is noodzakelijk dat 50% van de mensen meedoet en ik reken erop dat we dat gaan halen”.

Aanbod
Glasvezel buitenaf wil starten met de aanleg van glasvezel op het platteland in de Kromme Rijnstreek. Een voorwaarde is echter dat 50% van de ruim 3300 huishoudens/bedrijven een abonnement heeft afgesloten bij één van de providers. Naast een abonnement bij een dienstenaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding. Zij kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van € 15,00 of een eenmalige afkoop van € 1.900,00.

Alle bewoners van het gebied ‘Kromme Rijnstreek’ worden door middel van een brief uitgenodigd voor de informatieavonden in de week van 19 maart.

Aanleg Gelderse Vallei Midden gestart

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl. Gebiedscoöperatie O-gen werkt samen met Glasvezel buitenaf, gemeenten en buurtambassadeurs toe naar snel internet in haar hele werkgebied. In de regio Gelderse Vallei Midden heeft deze samenwerking al tot succes geleid en is de eerste kabel onlangs gelegd.