In het weekend van 28, 29 en 30 juni organiseert Boert Bewust een landelijk evenement met als titel “De Boeren Beleving; ervaar het selfie! In alle Boert Bewust-streken worden activiteiten georganiseerd.

In de Kromme Rijn openen Eveline en Jacob Westeneng (Plattelandwinkel De Achterdijk in Bunnik) en Martine Wismeijer (landwinkel de Hooierij in de Bilt) de deuren van hun bedrijf en organiseren diverse activiteiten.

Kom je ook?

  • Vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni kun je van 9.30 – 17.00 uur terecht in de boomgaard bij Eveline en Jacob Westeneng (Plattelandwinkel de Achterdijk, Achterdijk 25 in Bunnik). Kom kersen eten in de boomgaard en geniet van een lekker glaasje sap.
  • Zaterdag 29 juni organiseert Martine Wismeijer (landwinkel de Hooierij, Universiteitsweg 1 in de Bilt) verschillende workshops en kun je genieten van een heerlijke (streekeigen) lunch.
  • Zondag 30 juni ben je van 11.00 – 16.00 uur harte welkom in de hoogstam kersenboomgaard op de kruising N229/N410 in Odijk. Daar kun je zelf kersen komen plukken en daarna genieten van versgebakken (streekeigen) pannenkoeken en een lekker streeksapje.

De deelnemende bedrijven laten graag zien waar het voedsel vandaan komt en hoe ze er met veel zorg aan werken. Het is mooi om hierover met mensen in gesprek te gaan. Ze vinden het leuk om vragen te beantwoorden en laten hun bedrijf graag zien. Voor de kinderen is er een speurtocht en een selfie-wedstrijd, waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

Bekijk alle activiteiten op www.krommerijnboertenteeltbewust.nl. Daar lees je ook hoe je je aanmeldt voor de activiteiten. Heeft u nu al vragen, neem dan contact op met Paulien Keijzer, p.keijzer@o-gen.nl, 06-15411655.