focus op

O-gen Open Café: Duurzame Energie op 30 mei

Geplaatst op 23-04-2018

We zijn het erover eens: de energietransitie moet sneller. Maar hoe? Vanuit het programma LEADER nodigt O-gen je uit aan de stamtafel van het O-gen Open Café woensdag 30 mei om 19.30 uur in Fort Honswijk, Schalkwijk. Dit is ook meteen het Streekplatform Kromme Rijn.

Ook jouw energie is hard nodig. Meld je aan via dit formulier.

Energie op de kaart
In het O-gen Open Café gaan we energieinitatieven letterlijk in kaart brengen en plannen maken om samen de transitie in het LEADER gebied Kromme Rijnstreek en Heuvelrug te versnellen. Nadat we alle initiatieven in beeld hebben gaan we in gesprek over de kansrijkheid van deze initiatieven en wie of wat er nodig is  om te versnellen. Resultaat is een overzicht van kansrijke projecten en de benodigde aanpak voor een succesvolle realisatie. Henk Muis van de EigenWijkse energiecoöperatie en Ad van Wijk, professor Future Energy System TU Delft, leiden de avond in. Restaurant Grebbelounge zorgt voor de hapjes en drankjes. Ook jouw energie is hard nodig.

Programma

19.00u      Cafédeuren open
19.30u      Start O-gen Open Café met inspirerende sprekers:

  • Henk Muis (profiel) – EigenWijkse Energiecoöperatie
  • Ad van Wijk (profiel) – Professor Future Energy Systems TU Delft

20.30u      Werksessie 1: Energie op de kaart, o.a. begeleidt door Wijnand Jonkers van de NMU.
21.00u       Werksessie 2: Projecten “go or no go”
21.30u       Start netwerkborrel

Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je met het OV komt. Dan is een transfer vanaf Station Houten Castellum mogelijk.

We zien je graag in het O-gen Open Café over Duurzame energie.