focus op

Voormalige gemeentewerf Leusden wordt duurzame ontmoetingsplek

Geplaatst op 29-01-2018

De verkoop van Hamersveldseweg 105 is gegund aan Kinderopvang De Wiebelwagen. Dat heeft de notaris gistermiddag bekendgemaakt in een openbare zitting. Er is één plan ingediend voor de herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf. Dit tot grote verrassing en blijdschap van de eigenaresse van De Wiebelwagen, Anita den Hartog. Kinderopvang De Wiebelwagen wil het terrein kopen en het, samen met De Groene Belevenis, omvormen tot een duurzame en groene ontmoetingsplek voor jong en oud. Dat komt overeen met de wens die het college had voor de herontwikkeling van deze locatie.

“Uiteindelijk is maar 1 bod gedaan op oude gemeentewerf. Het initiatief van De Wiebelwagen past perfect bij wat wij voor ogen hadden voor deze unieke plek: een duurzame herontwikkeling voor een breed publiek en versterking voor De Groene Belevenis” reageert wethouder Albert Dragt verheugd na de bekendmaking.

Voor de herontwikkeling heeft De Wiebelwagen samenwerking gezocht met een aantal lokale organisaties. Natuurboerderij De Brinkhorst, Welzin, Dagbehandeling en zorgcentrum Lisidunahof, Stichting Down Town Leusden i.o., Kookstudio van den Berg en Paardenkr8 coaching en pedagogische begeleiding zijn mogelijk toekomstige gebruikers van het terrein. Door deze samenwerking ontstaat in Leusden een nieuw, bruisend knooppunt van duurzame maatschappelijke activiteiten.

De Wiebelwagen wil zo snel mogelijk van start gaan met de activiteiten op de nieuwe locatie. Dat hangt wel af van de termijnen van de nog te doorlopen vergunningprocedures.

In opdracht van de gemeente Leusden heeft O-gen het programma van eisen en biedboek geschreven en de gemeente begeleidt bij de verkoop van het voormalige gemeentewerf.