focus op

Tweede O-gen Open Café opent ogen voor jonge professionals

Geplaatst op 15-12-2017

Afgelopen dinsdag, 12 december, opende O-gen lid GAW ontwerp + communicatie haar deuren in het Schip van Blaauw voor het tweede O-gen Open Café. Het voormalig lab plantenfysiologie in Wageningen vormde een prachtig decor voor matchmaking tussen ruim 30 young en a little older professionals in het landelijk gebied.

“Jonge mensen brengen nieuw en fris elan in een gebied”

Na een informele opening door Marieke Reijneker van O-gen, werden de gasten in de oude collegezaal welkom geheten door Hans Dijkstra van GAW ontwerp + communicatie. In de collegebanken trakteerde emeritus hoogleraar Jan Douwe van der Ploeg, professor rurale sociologie, vervolgens op een minicollege over rurale netwerken en het belang van jonge professionals bij de realisatie van projecten: “jonge mensen brengen nieuw en fris elan in een gebied.”

Speeddaten

Terug in het café maakten de oudere professionals kennis met een grote groep enthousiaste jonge professionals. Na een elevator pitch als korte introductie, gingen beide speeddaten aan de (sta)tafels met mooie matches als resultaat. De avond bleek zelfs te kort om iedereen te kunnen spreken. De wens, zowel van de jongeren als de wat ouderen, is dan ook om hier een vervolg aan te geven. Er is grote behoefte om de netwerken met elkaar in contact te (blijven) brengen en het O-gen Open Café bleek een goede aanzet te geven.

Als O-gen zullen wij de profielen van de studenten en alumni in kaart brengen en dat gaan delen met ons netwerk. Dit moet in 2018 leiden tot mooie samenwerkingen en succesvolle projecten.