focus op

Streekfonds NLAE

Geplaatst op 15-07-2015

Het prachtige en unieke Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland staat bekend om zijn eindeloze vergezichten, open graslanden, landbouw en uniek broedgebied voor weidevogels.Het heeft een bijzondere geschiedenis, is ontstaan uit de strijd tegen het water en is aangewezen door het Rijk als een van de twintig mooiste landschappen van Nederland.

In navolging tot veel andere gebieden in Nederland heeft ook het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland (NLAE), sinds 2011 een Streekfonds. Streekfonds Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland steunt initiatieven die natuur, landschap en cultuurhistorie in Arkemheen-Eemland versterken. Dit streekfonds is opgezet in samenwerking met de Rabobanken in de omgeving van het NLAE (Randmeren, Amersfoort, en Baarn/Soest). Het Spaarsysteem Rabo Streekrekening is de belangrijkste vuller van het fonds.

Als u een initiatief heeft dat past binnen de doelstellingen van het fonds, dan kunt u een aanvraag indienen. Hier leest u meer informatie over het Streekfonds en het indienen van een aanvraag.