focus op

Ondernemersbegeleiding voor agrarische bedrijven

Geplaatst op 09-11-2017

Ben jij bezig met de toekomst van je agrarisch bedrijf? Ingegeven vanuit een persoonlijke wens tot verandering, zorg om de economische toekomst of een opvolgingsvraag. Denk je dat onafhankelijke begeleiding jou hierin verder kan helpen? Dan bieden wij jou een gekwalificeerde ondernemersbegeleider die met jou alle mogelijkheden verkend. Om, opties af te wegen, keuzes te maken die passen bij jouw persoon en jouw bedrijf, en stappen te zetten om de gewenste ontwikkeling te concretiseren.

De volgende voorwaarden gelden om hiervoor in aanmerking te komen:

  • Je hebt een agrarisch bedrijf, gevestigd in de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Putten, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal of Rhenen;
  • Je ziet dat er ontwikkelingen en veranderingen op je af komen die invloed zullen hebben op je bedrijf. Je neemt liever zelf stappen dan te wachten tot veranderingen zich aan je opdringen. Je vindt dat het tijd is om eens goed naar je bedrijf en de toekomst te kijken;
  • Je denkt dat het zinnig is om dit samen met een onafhankelijke deskundige aan te pakken, in een duidelijke periode met goede werkafspraken;
  • Je hebt een ondernemende houding en stelt voldoende prioriteit aan dit traject om er zelf actief mee aan de slag te gaan. Jij bepaalt zelf welke keuzes je maakt. Er wordt je niets opgedrongen.

 

In de gesprekken met je begeleider kunnen alle mogelijkheden verkend worden, zoals:

  • Door-ontwikkelen van het bedrijf binnen de huidige opzet en marktoriëntatie;
  • Bedrijf omschakelen naar een ander marktconcept (bijv. biologisch of een ander concept);
  • Omschakelen (geheel of gedeeltelijk) naar een andere productgroep;
  • Ontwikkelen van nieuwe (aanvullende) activiteiten (bijv. agro-toerisme, zorg of een andere bedrijfsmatige activiteit)
  • Een passende combinatie van deze opties

 

Jouw begeleider zal je, waar nodig, ook helpen bij het inschakelen van gespecialiseerde adviseurs binnen of buiten jouw netwerk. Ook dat bepaal je zelf.

Als dit aan de orde is, kan het traject samen met de potentiele bedrijfsopvolger gevolgd worden.

 

Uit een groep van ondernemersbegeleiders kies je degene met wie jij denkt het beste te kunnen samenwerken. We willen starten met de eerste deelnemers in november 2017. Een aantal zal begin volgend jaar instromen. Een persoonlijk begeleidingstraject bestaat uit ongeveer acht gesprekken me je persoonlijk begeleider. Deze zullen zich gemiddeld uitstrekken over een half tot driekwart jaar.

 

Je betaalt een eigen bijdrage van € 250,-. Je krijgt persoonlijke begeleiding, zoals hiervoor geschetst. En daarnaast krijg je een adviesvoucher t.w.v. € 500,- voor het inschakelen van specialistisch advies binnen dit traject.

 

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met:

Brendan McCarthy van O-gen:

Tel: 033 277 63 90

b.mccarthy@o-gen.nl